adr boa

Nieuws

Samenwerking met Tobias Fiscaal

22 maart 2016

Succesvolle aanpak invordering naheffingsaanslagen

Coöperatie ParkeerService maakt parkeren makkelijker voor parkeerders, haar leden én gemeenten die geen lid zijn van de coöperatie. Daarbij doet ParkeerService gemeenschappelijke aanbestedingen én kiest zij voor een intensieve samenwerking met ketenpartners, waaronder Tobias Beheer. Het Doornse bedrijf heeft de opdracht gekregen om voor de meerderheid van de leden van ParkeerService naheffingsaanslagen van parkeerbelasting te incasseren. “Door het gezamenlijk inkopen van deze specialistische dienstverlening, realiseren we schaal- en inkoopvoordeel voor onze leden én partner gemeenten”, aldus John van Dijk, algemeen directeur van Coöperatie ParkeerService.

Gemeentelijke samenwerking
John van Dijk: “ParkeerService gelooft sterk in de kracht van gemeentelijke samenwerking. Het is van belang dat gemeenten hun kennis-en inkoopkrachten bundelen in de markt om zo goed en financieel aantrekkelijk mogelijk hun publieke taken te kunnen uitvoeren.” Zo kunnen zelfs gemeenten die geen lid zijn van de coöperatie gebruik maken van het incasseren van parkeerbelasting door Tobias. “Wij zijn hierin een ervaren kennispartner voor gemeenten én kunnen kwalitatief maatwerk leveren”, bevestigt Ed de Wekker, sinds 15 jaar directeur van Tobias Beheer.

Volledige ontzorging gemeenten
“De integrale aanpak van de invordering van naheffingsaanslagen is bij Tobias Beheer in goede handen”, aldus John van Dijk. Negen leden van ParkeerService laten de invordering van parkeerheffingen over aan Tobias, voor een accurate en snelle invordering van zowel Nederlandse als buitenlandse kentekenhouders. “Het Tobias Fiscaal online informatiesysteem zorgt voor actueel inzicht en uitgebreide rapportages over de status van de invordering. De naheffingsaanslagen, zoals parkeerboetes officieel heten, worden ingelezen, digitaal verwerkt en rechtstreeks aangeboden aan belastingschuldigen. Ook de daadwerkelijke invordering maakt deel uit van de procedure. Met het overnemen van deze taken wordt een gemeente volledig ontzorgd”, zo besluit De Wekker.